LUCRIS och Forskningsportalen

LUCRIS (Lund University Current Research Information System) är Lunds universitets forskningsinformationssystem. Här kan du som forskare synliggöra flera olika aspekter av din forskargärning. 

LUCRIS är Lunds universitets registreringsgränssnitt för publikationer och annan forskningsinformation – så som information om forskare, grupper, projekt och forskningsrelaterade aktiviteter inom till exempel samverkan. Det som registreras i LUCRIS visas i den publika Forskningsportalen. I Forskningsportalen visas forskare, forskningsoutput (exempelvis publikationer), projekt och enheter vid LU. Registreringar i LUCRIS levereras till – och blir sökbara i – SwePub.

Registrera din publikation

Registrering av all vetenskaplig publicering efter 2002 vid Lunds universitet är obligatorisk (se rektorsbeslutet Registrering av vetenskapliga publikationer (PDF, öppnas i nytt fönster). Publicering av fulltexter – parallellt eller i efterhand – är frivillig, men rekommenderas. Parallellpublicering är en av flera vägar för dig som forskare att göra dina publikationer fritt tillgängliga (Open access). 

Om Open access och att göra dina publikationer fritt tillgängliga

För information som är specifik för HT-fakulteterna om vad som ska registreras i LUCRIS, se Miniminivå för inmatning i LUCRIS för HT på HT-fakulteternas hemsida.

Registrera din avhandling

Information om att registrera och publicera din avhandling i fulltext hittar du på webbplatsen för biblioteken vid Lunds universitet. Där hittar du även vanliga frågor och svar om att registrera avhandlingar.

Frågor?

Den lokala LUCRIS-supporten för HT-fakulteterna finns vid HT-biblioteken. Kontakta gärna forskningsstodhtbibl.luse om du har några frågor.

Mer information

LUCRIS

Logga in i LUCRIS för att uppdatera din profil, registrera dina publikationer, forskningsaktiviteter och projekt.

Foto av motorväg på natten, taget med långslutartid så att bilarnas strålkastarljus blir långa streck

Forskningsportalen

Hitta forskare, publikationer, projekt och enheter vid Lunds universitet.

Sidansvarig: webbadminhtbibl.luse | 2023-12-22