Böcker och e-böcker

Du kan söka böcker genom Lunds universitets bibliotekskatalog LUBcat, den nationella söktjänsten LIBRIS eller genom LUBsearch som är en samlad söktjänst för Lunds universitets biblioteks samlingar.

Hitta böcker hos oss

LUBcat är den gemensamma bibliotekskatalogen för alla bibliotek vid Lunds universitet. Katalogen innehåller böcker och tidskrifter, avhandlingar, rapporter, film, musiktryck och ljudupptagningar. Sök efter böcker även i LUBsearch, E-publications. för att se om de finns elektroniskt (se nedan LUBsearch). Du får också reda på vilket bibliotek som har materialet och på vilken hylla, samt om det är tillgängligt. När du är inloggad kan du se dina lån, ställa dig i kö på utlånade böcker och beställa material. Under hylluppställningar kan du läsa om hur böckerna på Asien-, LUX- och SOL-biblioteket är sorterade.

Genom LUBsearch hittar du både böcker och e-böcker liksom artiklar och tidskrifter  Du kan göra en snabb sökning direkt i sökrutan och när du får upp en träfflista kan du i vänstermenyn, under Material Types, välja Books eller eBooks. Du kan också välja att söka i e-Publications som du hittar i menyn uppe till vänster på LUBsearchs sidor, för hitta alla e-böcker och e-tidskrifter som Lunds universitet har köpt eller prenumererar på.

Katalog –1957 är en digitaliserad kortkatalog där du kan söka UB:s äldre verk, tryckta år 1957 eller tidigare.  Om du inte hittar verket du söker genom LUBcat kan du testa att söka efter titeln i Katalog –1957.

Information om hur du söker i katalogen och hur du beställer fram material på katalogens hjälpsida

För att få tillgång till en e-bok behöver du vara inloggad på en av bibliotekens datorer eller ha loggat in med ditt Studentkonto eller din LUCAT-identitet.

Länkarna till fulltexterna kan se olika ut. I LUBcat hittar du boken via länken Fulltext Online och i LUBsearch hittar du länken via en pdf- eller en Full Text Finder-ikon. Nya e-böcker är vanligtvis tillgängliga tidigare genom LUBsearch än LUBcat. 

Information om e-böcker vid Lunds universitet kan du gå till bibliotekens ämnesguide om e-böcker, lånevillkor med mera.

Om du har problem att komma åt en e-bok som du hittar i LUBcat eller LUBsearch, kontakta gärna oss.

Studenter och doktorander med lässvårigheter kan få hjälp av biblioteket att skaffa anpassad litteratur.

Kontaktuppgifter till oss och mer information om hur du går tillväga på vår webb

Hitta böcker vid andra bibliotek

Sveriges nationella söktjänst heter LIBRIS, här kan du hitta information om böcker, tidskrifter, rapporter och e-böcker som finns vid forskningsbibliotek och större folkbibliotek i Sverige.

Oria är en sökmotor som låter dig söka i norska fack- och forskningsbiblioteks resurser.

Bibliotek.dk är en dansk samkatalog där du kan söka material som är tillgängligt på bibliotek där.

KVK - Karlsruher virtueller Katalog, är en bibliografisk metasöktjänst på Internet som administreras av biblioteket vid Universität Karlsruhe, Tysklands äldsta tekniska högskola. Med en sökning når du i ett stort antal tyska, österrikiska, schweiziska och andra biblioteks- och bokhandelskataloger.

Worldcat är världens största bibliografiska databas vars information samlas in från olika bibliotek runtom i världen.

Om du behöver ett verk som inte finns i Lunds universitets biblioteks samlingar kan du göra ett fjärrlån. Läs mer om hur du beställer ett fjärrlån och reglerna kring detta.

Vi välkomnar också inköpsförslag på böcker, tidskrifter och databaser som du tycker att biblioteket bör ha.

Talboksguiden

Information om hur du laddar ner och använder talböcker & stödprogram.

Lösenordsportalen

Har du glömt lösenordet till din LUCAT eller ditt Studentkonto? Här kan du ordna ett nytt.

Sidansvarig: webbadminhtbibl.luse | 2022-09-19