Nyhetsarkiv

Nyhetsarkivet innehåller HT-bibliotekens nyhetsbrev som under terminstid skickas ut en gång i månaden till fakulteternas forskare och lärare. Här hittar du också äldre nyheter från tiden innan nyhetsbrevet startades.

2021-10-15

I oktober månads nyhetsbrev informerar vi om våra workshops som vi håller för uppsatsskrivande studenter, och om en introduktion till referenshanteringsprogrammet EndNote (för anställda). Biblioteket vill också tipsa om att vi bjuder in till två tillfällen om nya Forskningsportalen, där du kan passa på att ställa frågor om någon av de nya funktionerna i portalen, med mera. Du hittar även vilka böcker biblioteket köpt in under september, samt information om Digitala forskarsalen, som är månadens e-resurs.

2021-09-15

Vi hoppas att ni har haft en underbar sommar och inleder hösten med terminens första nyhetsbrev: med nya workshopdatum för både uppsatsskrivande studenter och en hälsning från vår forskningsstödsgrupp, med månadens e-resurs, som denna gång är AsiaPortal, med hela sommarens nyförvärv och en påminnelse som att vi stegvis går tillbaka till normala lånerutiner och förseningsavgifterna, som har vilat på grund av pandemin, slås åter på den 15 september.

2021-06-15

Här kommer juni månads nyhetsbrev från HT-biblioteken. Under sommaren kommer vi att finnas på plats, om än i begränsad omfattning - se nedan. Som vanligt hittar ni också en lista på våra nyinköpta böcker. Månadens e-resurs har sommarpaus, men vi passar på att tipsa om den nya e-resursen Sage Datasets, som utgör en del av Sage Research Methods (SRM). Vi önskar er alla en skön sommar!

2021-05-15

Här kommer maj månads nyhetsbrev. Som vanligt hittar ni våra nyinköpta böcker och månadens e-resurs, som denna månad är Sage Research Methods (SRM). Vi vill även tipsa om våra workshops för studenter och forskare!

2021-04-15

I vårt nyhetsbrev för april hittar ni information om nya öppettider, om öppna laborationer för uppsatsskrivande studenter och om en workshop om datahanteringsplaner. Vi informerar, i vanlig ordning, också om förra månadens nyförvärv. Månadens e-resurs är databasen Leisure, travel and mass culture.

2021-03-15

I denna månads nyhetsbrev får du som vanligt vår aktuella nyförvärvslista. Vi har under en tid haft problem med att få e-böckerna synas i den ordentligt, det är nu avhjälpt. Vi tipsar också om svenska.se, som är månadens e-resurs och om en workshop för uppsatsskrivande studenter om hur man kan strukturera sin litteratursökning. Och så vill vi ha tips av dig: Har din eller din kollegas bok nyligen fått pris? Då vill vi gärna veta och sätta den på en synlig plats i biblioteket.

2021-02-15

I februari månads nyhetsbrev informerar vi om fortsatt begränsade öppettider på HT-biblioteken och att återinförandet av förseningsavgifter är uppskjutet. Se även information om den nya söktjänsten för OA-avtal och rabatter. Som vanligt innehåller nyhetsbrevet även länk till böcker inköpta under föregående månad, och du hittar även länk till material inköpt under år 2020. Vi informerar också om bibliotekets nya databas Frantext, samt om en nyinköpt e-bokskollektion och månadens e-resurs OJLU.

2021-01-15

I årets första nyhetsbrev informerar vi om vad de nya restriktionerna för att minska Coronaspridningen innebär för vår verksamhet. Vi påminner om vår virtuella informationsdisk, om våra LUCRIS-verkstäder och om vårterminens öppna, digitala laborationer för uppsatsskrivande studenter. I vanlig ordning informerar vi också om våra nyförvärv, samt presenterar månadens e-resurs.

2020-12-15

I årets sista nyhetsbrev vill vi göra reklam för vår nyöppnade virtuella lånedisk! Vi har öppet måndag-fredag, 13.00-15.00 och kan svara på frågor och hjälpa till med det mesta som inte kräver fysisk hantering, oavsett om du är på plats i biblioteket eller sitter hemma. Vi informerar också om våra julöppettider och förlängda lånetider för kursböcker över julen, samt tipsar om några resurser som kan vara till hjälp för dig som arbetar hemifrån.

2020-11-15

I årets nästsista nyhetsbrev berättar vi om låneregler och förseningsavgifter som återgår till det vanliga i februari. Vi tipsar om workshoppar för både studenter och forskare, om våra nyinköpta böcker under oktober månad och naturligtvis månadens e-resurs.

2020-10-15

I månadens nyhetsbrev informerar vi om att bibliotekskatalogen kommer vara tillfälligt nedstängd under veckoslutet vecka 42. Under oktober håller vi två öppna tillfällen för uppsatsstudenter om upphovsrätt samt om Google i sökprocessen, tipsa gärna dina studenter om detta! Vi tipsar även om vår introduktion till referenshanteringsprogrammet EndNote, passa gärna på att vara med på det om du inte är bekant med programmet. Planera även gärna in vårt introduktionstillfälle för datahanteringsplaner, som äger rum i december. Som vanligt innehåller nyhetsbrevet den senaste nyförvärvslistan och månadens e-resurs.

2020-09-15

I nyhetsbrevet denna månad informerar vi om sommarens RFID-projekt, seminarier för forskare, laborationer för studenter, nya e-resurser och sommarens nyförvärv. For information in English, please contact us.

2020-06-15

Med detta nyhetsbrev vill vi passa på att önska alla en härlig sommar! Här ser ni information om våra sommarlån och sommaröppettider. Vi tipsar också om Bokfonden där du som nyligen publicerat/ska publicera en bok kan söka medel för att tillgängliggöra ditt verk open access, samt information om nya resurser och förra månadens nyinköpta böcker.

2020-05-15

I detta nyhetsbrev hittar ni tips om öppna verkstäder för studenter, e-resurser som är tillfälligt öppna – eller alltid, som plattformen OJLU, samt som vanligt förra månadens nyinköpta böcker och månadens e-resurs.

2020-04-15

I månadens nyhetsbrev informerar vi om hur covid-19 påverkar HT-biblioteken. Vi informerar även om vilka av åra workshoppar för studenter och forskare som flyttas till Zoom eller fram till hösten. Det finns även information om nyförvärv och e-resurser som vanligt.

2020-03-15

I månadens nyhetsbrev informerar vi om ett introduktionstillfälle för de som är intresserade av att börja använda EndNote, om seminarier datahanteringsplaner och hantering av forskningsdata. Det finns även information om nyförvärv och e-resurser som vanligt.

2020-02-15

I månadens nyhetsbrev informerar vi bland annat om våra öppna labbar för uppsatsskrivande studenter, tipsa gärna era studenter!

2020-01-15

God fortsättning vill vi säga med årets första nyhetsbrev! Brevet innehåller de vanliga punkterna som nyförvärv, månadens e-resurs och öppna workshoppar till studenter och forskare, men vi vill även informera om att LUBcat kommer att stängas ner för uppgradering den 15 januari, samt att vi har ingått nya avtal med SAGE Premier och Wiley.

2019-12-15

Här kommer årets sista nyhetsbrev som är späckat med nyheter: I säcken finns både öppna seminarier för studenter och forskare, julöppettider och jullån, information om nytt avtal med Elsevier, nya databaser och böcker och månadens e-resurs. God jul och gott nytt år!

2019-11-15

I den här månadens nyhetsbrev tipsar vi om seminarier till både er och era studenter, samt ett nyinköpt referensverk. Som vanligt hittar ni även våra nyförvärv och månadens e-resurs i brevet.

Sidansvarig: webbadminhtbibl.luse | 2021-03-09