Avhandlingar och forskningspublikationer

För att söka efter avhandlingar och forskningsmaterial kan du använda LUBcat och LUBsearch, men handlar det om forskning från Lunds universitet hittar du mycket i Forskningsportalen.

I Forskningsportalen, som visar den information som registreras i LUCRIS, kan du söka fritt i sökrutan. Begränsa din sökning genom att klicka på en av flikarna i huvudmenyn, till exempel Profiler eller Forskningsoutput.  Du kan också filtrera din sökning med hjälp av de filter som, när du har gjort din sökning, blir synliga i vänstermenyn.

Vissa publikationer är fritt tillgängliga så att vem som helst kan komma åt dem, andra kommer du endast åt när du är inloggad med din LUCAT eller ditt Studentkonto. En del publikationer kan du hitta i fulltext som pdf, via DOI eller länkar, från exempelvis Google Scholar. Finns publikationen inte i fulltext i Forskningsportalen kan det bero på att vi inte har rätt att lägga ut den i vårt egna system, däremot kan du söka upp titeln i LUBcat och LUBsearch och se om den finns tillgänglig i tryckt eller elektronisk form där.

I både LIBRIS och LUBsearch går det att filtrera sökningen på avhandlingar. När du har gjort din sökning i LIBRIS, gå till Avgränsa träffmängd i högermenyn och välj Avhandlingar under Typ. När du har gjort din sökning i LUBsearch, gå till Search Filters i vänstermenyn och välj Dissertation/Theses under Material Types.

Du kan även hitta forskningspublikationer via Google Scholar, som samlar många former av akademiska texter. Artiklar och annat material som Lunds universitet har licens på kommer du oftast åt i fulltext direkt via Google Scholar, så länge du är inloggad med din LUCAT eller ditt Studentkonto. Tänk dock på att allt som du kan hitta i Google Scholar inte är vetenskapligt granskat.

Forskningsportalen

Sök efter forskningspublikationer från Lunds universitet.

SwePub

Sök i den nationella databasen för vetenskapliga publikationer.

Sidansvarig: webbadminhtbibl.luse | 2021-11-15