Hämta och återlämna

När det står i LUBcat att boken eller tidskriften finns på SOL-, LUX- eller Asienbiblioteket, är tillgänglig och inte är placerad i magasin, kan du hämta den själv på hyllan.

LUBcat 
Om våra hylluppställningar
 

Du kan i de flesta fall beställa en bok till valfritt bibliotek inom Lunds universitet. Du beställer boken i LUBcat. Vissa begränsningar finns, kontakta oss gärna om du har frågor kring detta.

LUBcat

Det är möjligt att låna böcker åt en vän, kollega eller familjemedlem. Det som krävs är att budet har med sig låntagarens bibliotekskort och fotolegitimation samt på begäran kan visa upp sin egen legitimation.

Det går bra att återlämna någon annans böcker utan att ha med sig låntagarens dokument.

Om boken eller tidskriften är placerad i något av våra magasin måste den beställas fram i LUBcat. Ett e-postmeddelande skickas när materialet finns att hämta.

LUBcat

Beställer du en tidskrift från vårt magasin på SOL finns den att hämta i informationsdisken på SOL-biblioteket nästa vardag kl. 12. Beställer du en tidskrift på Asienbiblioteket så får du ett meddelande när den finns att hämta i biblioteket. Tidskrifter skickas inte till andra bibliotek och kan endast läsas på plats i biblioteket.

Du kan återlämna böcker i våra återlämningsmaskiner under bibliotekens öppettider. Vid ingången till LUX-biblioteket finns även en lucka där böcker kan lämnas igen när biblioteket är stängt, men endast när LUX-byggnaden är öppen. Även utanför Asienbiblioteket finns det en återlämningslåda där böcker kan lämnas när huset är öppet.

Närmaste bokinkast som alltid är tillgängligt finns på Universitetsbibliotekets västra gavel.

Böcker som läggs i bokinkast eller återlämningslådor återlämnas i systemet följande arbetsdag. Kursböcker som då är försenade genererar förseningsavgift.

Våra böcker kan återlämnas på samtliga bibliotek vid Lunds universitet.

Öppettider på övriga bibliotek vid Lunds universitet

Lånekort och lånekonto

För att kunna beställa och hämta din bok behöver du lånekort och lånekonto.

Om lånekort och lånevillkor

Sidansvarig: webbadminhtbibl.luse | 2023-01-10