Nyhetsarkiv

Nyhetsarkivet innehåller HT-bibliotekens nyhetsbrev som under terminstid skickas ut en gång i månaden till fakulteternas forskare och lärare. Här hittar du också äldre nyheter från tiden innan nyhetsbrevet startades.

2020-09-15

I nyhetsbrevet denna månad informerar vi om sommarens RFID-projekt, seminarier för forskare, laborationer för studenter, nya e-resurser och sommarens nyförvärv. For information in English, please contact us.

2020-06-15

Med detta nyhetsbrev vill vi passa på att önska alla en härlig sommar! Här ser ni information om våra sommarlån och sommaröppettider. Vi tipsar också om Bokfonden där du som nyligen publicerat/ska publicera en bok kan söka medel för att tillgängliggöra ditt verk open access, samt information om nya resurser och förra månadens nyinköpta böcker.

2020-05-15

I detta nyhetsbrev hittar ni tips om öppna verkstäder för studenter, e-resurser som är tillfälligt öppna – eller alltid, som plattformen OJLU, samt som vanligt förra månadens nyinköpta böcker och månadens e-resurs.

2020-04-15

I månadens nyhetsbrev informerar vi om hur covid-19 påverkar HT-biblioteken. Vi informerar även om vilka av åra workshoppar för studenter och forskare som flyttas till Zoom eller fram till hösten. Det finns även information om nyförvärv och e-resurser som vanligt.

2020-03-09

I månadens nyhetsbrev informerar vi om ett introduktionstillfälle för de som är intresserade av att börja använda EndNote, om seminarier datahanteringsplaner och hantering av forskningsdata. Det finns även information om nyförvärv och e-resurser som vanligt.

2020-02-14

I månadens nyhetsbrev informerar vi bland annat om våra öppna labbar för uppsatsskrivande studenter, tipsa gärna era studenter!

2020-01-15

God fortsättning vill vi säga med årets första nyhetsbrev! Brevet innehåller de vanliga punkterna som nyförvärv, månadens e-resurs och öppna workshoppar till studenter och forskare, men vi vill även informera om att LUBcat kommer att stängas ner för uppgradering den 15 januari, samt att vi har ingått nya avtal med SAGE Premier och Wiley.

2019-12-15

Här kommer årets sista nyhetsbrev som är späckat med nyheter: I säcken finns både öppna seminarier för studenter och forskare, julöppettider och jullån, information om nytt avtal med Elsevier, nya databaser och böcker och månadens e-resurs. God jul och gott nytt år!

2019-11-15

I den här månadens nyhetsbrev tipsar vi om seminarier till både er och era studenter, samt ett nyinköpt referensverk. Som vanligt hittar ni även våra nyförvärv och månadens e-resurs i brevet.

2019-10-15

Här kommer HT-bibliotekens nyhetsbrev för oktober, lite kortare än vanligt, men nyförvärven och månadens e-resurs finns som alltid med. Utöver det tipsar vi om en Google-workshop som riktar sig till HT-studenter.

2019-09-15

HT-bibliotekens nyhetsbrev är tillbaka efter sommarpausen! Vi har nyheter kring Open Access-publicering, kursbokslån och ni får hela sommarens nyförvärvslistor.

2019-05-17

I detta, vårt sista nyhetsbrev innan sommaren, informerar vi om sommarlån på kursböcker, tipsar vi om öppna labbar för studenter som vill publicera sina uppsatser i LUP och om preprint-arkiv för humaniora.

2019-05-07

I detta nyhetsbrev vill vi informera om en ändring i utskick från bibliotekssystemet LUBcat, öppna referenshanteringslabbar, seminarium om upphovsrätt för forskare, workshop om datahanteringsplaner och som vanligt om nyinköpta tidskrifter, böcker samt månadens e-resurs!

2019-03-06

I detta nyhetsbrev vill vi informera om bokbordet på HT-dagarna, om vår EndNote-introduktion och som vanligt nyinköpta tidskrifter, böcker, samt månadens e-resurs! For information in English, please contact us.

2019-02-14

2019-01-21

I årets första nyhetsbrev uppmärksammar vi bland annat att Asienbiblioteket nu är en del av HT-biblioteken, påminner om deadline för forskningsredovisning och tipsar om nya resurser.

2018-12-15

I sista nyhetsbrevet för i år vill vi bl.a. berätta om jullånetiden på kursböcker, våra LUCRIS-workshopar i januari, nyinköpta böcker och önska er en underbar advents- och juletid!

2018-11-22

I månadens nyhetsbrev hittar du bland annat information om våra öppna labbar för studenter som behöver stöd med bland annat referenshantering samt vårt tillfälle om datahanteringsplaner.

2018-10-18

I månadens nyhetsbrev hittar du bland annat information om förändringar av lånetider och meddelanden från LUBcat, vår kommande EndNote-introduktion och om våra öppna labbar för studenter som behöver stöd med bland annat referenshantering.

2018-09-06

Vi hoppas att ni alla har haft en underbar sommar och inleder den nya terminen med höstens första nyhetsbrev.