LUCRIS

Forskningsportalen har fått nytt utseende

Den 19 oktober uppgraderades Lunds universitets forskningsportal och fick ett nytt utseende. Den nya portalen innehåller flera nya funktioner och visuella inslag, till exempel visas nätverkskartor för att illustrera samarbeten inom och utanför Lunds universitet på både person- och organisationsnivå. Sökmöjligheterna har utökats med flera nya funktioner. 

All information hämtades över automatiskt, men det är bra om du går in i portalen och ser över din profil så att det ser rätt ut. Du som är forskare uppdaterar och redigerar själv din personprofilsida i LUCRIS. I LUCRIS ser det mesta ut som tidigare, förutom en mindre förändring när det gäller just gränssnittet för din personliga profil.

Instruktioner och utförligare information om Forskningsportalens nya utseende finns på medarbetarwebben.

Om Forskningsportalen på Medarbetarwebben

LUCRIS (Lund University Current Research Information System) är Lunds universitets forskningsinformationssystem. Här kan du som forskare synliggöra flera olika aspekter av din forskargärning. 

LUCRIS är Lunds universitets registreringsgränssnitt för publikationer och annan forskningsinformation – så som information om forskare, grupper, projekt och forskningsrelaterade aktiviteter inom till exempel samverkan. Det som registreras i LUCRIS visas i den publika Forskningsportalen. I Forskningsportalen visas forskare, forskningsoutput (exempelvis publikationer), projekt och enheter vid LU. Registreringar i LUCRIS levereras till – och blir sökbara i –​​​​​​​ SwePub.

Registrera din publikation

Registrering av all vetenskaplig publicering efter 2002 vid Lunds universitet är obligatorisk (se rektorsbeslutet Registrering av vetenskapliga publikationer (PDF, öppnas i nytt fönster). Publicering av fulltexter – parallellt eller i efterhand – är frivillig, men rekommenderas. Parallellpublicering är en av flera vägar för dig som forskare att göra dina publikationer fritt tillgängliga (Open access). 

Om Open access och att göra dina publikationer fritt tillgängliga

För information som är specifik för HT-fakulteterna om vad som ska registreras i LUCRIS, se Miniminivå för inmatning i LUCRIS för HT på HT-fakulteternas hemsida.

Registrera din avhandling

Information om att registrera och publicera din avhandling i fulltext hittar du på webbplatsen för biblioteken vid Lunds universitet. Där hittar du även vanliga frågor och svar om att registrera avhandlingar.

Frågor?

Den lokala LUCRIS-supporten för HT-fakulteterna finns vid HT-biblioteken. Kontakta gärna forskningsstodhtbibl.luse om du har några frågor.

Mer information

Till LUCRIS

Logga in i LUCRIS för att registrera forskningsoutput och aktiviteter

Forskingsportalen har fått nytt utseende!

Den 19 oktober fick Forskningsportalen ett nytt utseende med nya funktioner. På Medarbetarwebben finns all information du behöver om vad som är nytt. 

Till Forskningsportalen

Här hittar du forskare, forskningsoutput (exempelvis publikationer), projekt och enheter vid Lunds universitet

Sidansvarig: webbadminhtbibl.luse | 2021-12-09